Filip Barták (*1972), CZ

Filip Barták (*1972), CZ

Vzdělání

středoškolské obor automechanik, nyní oční optik

Hudba

1996 - Wyrton - jsem zakládající člen, hraji dodnes

kapely v kterých ještě hraje:

2012 - Detto Chotěboř
2014 - Alishi a Mišmaš Praha/Brno
2015 -16 - Abalone Praha

Diskografie

  • 2001 Tajná přání
  • 2007 Jinak to nejde
  • 2008 promo CD Jde to i jinak
  • 2011 CD - Wyrton - Tvoje sny
  • 2014 Jde to i jinak -2
  • 2014 CD -Pouta - Mozaika jako host
  • 2015 CD- Alishi a Mišmaš -To víš...
  • 2016 -25 let ve Wýru tonů


Ocenění

  • dvojnásobná účast na celostátním finále Porty Plzeň 1999 a 2000
  • 1. místo na festivalu Bluegrass Vodranty 2001
  • 1. místo na festivalu Červenopečecká pecka 2000
  • 1. místo na předkole Banjo Jamboree 2005 ve Sloupnici (celkové 3.místo a 2.místo u diváků na festivalu Banjo Jamboree 2005)
  • 1. místo na festivalu White Stork 2009

Nejvýraznějším dosavadním úspěchem bylo jistě 3. místo na festivalu EWOB in France 2008 v konkurenci okolo 30 kapel z celé Evropy. V současnosti má kapela za sebou hraní na festivalech Banjo Jamboree Čáslav, Jamboree Strakonice, La Roche Bluegrass Festival (Francie), EWOB Voorthuizen (Nizozemí), Dobrofest Trnava (Slovensko), Kolínský ostrov, Hubertka, White Stork, Kutnohorská kocábka, Bluegrass v Českém ráji, Bluegrassové Žleby, Chotěbořský džem a mnoho dalších.

WYRTON je k slyšení i v klubech a sálech po celé ČR. Písničky Wyrtonu hrají také některá rádia jako např. Český rozhlas, radio Proglas, Country radio a radio Sever.

Odkazy

Kontakt

Fotogalerie

Filip Barták (*1972), CZ Filip Barták (*1972), CZ Filip Barták (*1972), CZ